לתיאום טיפול אצל מומחה לטיפולי חניכיים
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

הרמות סינוס

 
הרמות סינוס הן פרוצדורות כירורגיות אשר מבוצעות בסינוסים המקסילריים הממוקמים בלסת העליונה. ההליכים נדרשים (ומבוצעים) במצבים בהם רקמת העצם שבחלקה האחורי של הלסת העליונה אינה מספיקה לצורך ביצוע השתלת שיניים.
 

מהם סינוסים ומדוע יש "להרים" אותם?

 
"סינוסים" הוא שמם של החללים שבעצמות הפנים אשר ממוקמים מעל ללסת העליונה מצידי האף. במצב רגיל, החללים הללו מלאים באוויר וייעודם הקטנת משקל הגולגולת, ויצירת תהודת הקול. הרמות סינוס הן פרוצדורות כירורגיות שמטרתן השתלת עצם ועיבוי רקמת העצם הקיימת באזור חלקה האחורי של הלסת העליונה. ההליך מבוצע לפני (או בזמן) השתלת שיניים ומיועד לספק מענה במצבים בהם קיים חוסר בנפח העצם באזור ה- MAXILLA (כאמור, חלקה האחורי של הלסת העליונה).
 

כיצד מתבצעות הרמות סינוס?

 
באופן גס, ניתן לחלק את הרמת הסינוס לשתי גישות - הרמת סינוס פתוחה והרמת סינוס סגורה.
 

הרמת סינוס פתוחה

 
 
בעת הרמת סינוס פתוחה, יבצע הרופא המנתח פתח בצידה החיצוני של הלסת העליונה של המטופל, כדי לאפשר את החדרת גרגירי תחליף העצם למקום. יצירת פתח זה והרמתה של הרירית הממוקמת תאפשר לרופא המבצע את הניתוח למקם את גרגירי תחליף העצם בין עצם הלסת לבין הרירית המורמת. לאחר מכן, הרופא יסגור את חלל הסינוס שמולא ויתפור את החניכיים. במקרים מסוימים, יוחדרו השתלים לתוך העצם הקיימת, בעת הניתוח, אולם במקרים בהם אין המצב מאפשר זאת, יצטרך המנוצח להמתין ארבעה חודשים ואף חצי שנה עד יצירת עצם חדשה ובריאה, אשר מאפשרת את יציבותם של השתלים שיוחדרו.
 

הרמת סינוס סגורה

 
בהליך הרמת הסינוס הסגורה יבוצע קדח קטן (כשלושה עד חמישה מ"מ קוטרו) בעצם הלסת במקום שבו חסרה שן. דרך אותו קדח שנוצר ומגיע עד לחלל הסינוס, ירים המנתח את רירית הסינוס ויחדיר למקום את גרגירי תחליף העצם. במקרים בהם המצב מאפשר זאת, יושתל השתל הדנטאלי כבר במהלך הניתוח, וזאת, מבלי להמתין לצמיחתה ולעיבויה של העצם הטבעית.

ניסיונו הרב של פרופסור זיו מזור בתחום ההשתלות הדנטאליות ועיסוקו במחקר הקליני בנושא בניית עצם לצורך השתלות שיניים, הופכים אותו למומחה בתחום השתלות השיניים ובניית העצם הנדרשת לשם כך.