לתיאום טיפול אצל מומחה לטיפולי חניכיים
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

הלבנת שיניים

 
צבען של השיניים מושפע, בראש ובראשונה, משני האלמנטים מהם היא מורכבת - אמייל השן (הזגוגית הלבנה-שקופה) ודנטין (השכבה הפנימית בשן שצבעה צהוב). כאשר שכבת הזגוגית הלבנה היא עבה, השן נראית לבנה יותר. למרות שלרוב, השיניים שלנו בבקיעתן הן לבנות (למעט מקרים נדירים למדי של השפעת תרופות או מחלה בעת הריונה של האם), עם השנים, משנות השיניים שלנו את צבען, הופכות לכהות יותר ואף צוברות עליהן כתמים מכתמים שונים. שיטת הלבנת השיניים, במרבית המקרים, תיבחר על פי סוג הכתמים ומיקומן ויכולה לנוע מהלבנת אמייל השן בחומרים כימיים או באמצעים טכנולוגיים (כמו לייזר) ועד לציפוי השיניים באמצעות הדבקת לוחיות דקיקות עליהן.
 

גישות הלבנת שיניים

 
קיימות מספר דרכים נפוצות לטפל בשינויי הצבע שבכותרות השן או בכתמים הקיימים עליה.

  • הסרה מכאנית של אבן שן וכתמי הצבע החיצוניים - פעולה זו מבוצעת על ידי שיננית או רופא שיניים ואינה משנה את צבען הבסיסי של השיניים באופן דרסטי. כמו כן, טיפול מסוג זה יבוצע גם לפני ביצועם של טיפולי הלבנה שונים, על מנת לנקות את פני כותרות השיניים ולאפשר את חדירת החומר המטפל או קרן הלייזר אל הדנטין.
  • הלבנת שיניים באמצעים כימיים - לרוב, המדובר בחומרים שבבסיסם מי חמצן. החומר מונח על כותרות השיניים ומחלחל אל הדנטין דרך הנקבוביות המיקרוסקופיות. שיטות ההלבנה באמצעים כימיים מתחלקות לשני סוגים - הלבנה מיידית אשר מבוצעת במרפאה ועושה שימוש בחומר בריכוז גבוה המשפיע על צבע השן במהירות, והלבנה ממושכת והדרגתית, הכוללת שימוש בחומר בריכוז נמוך וסד לילה אשר עשוי, לרוב, פלסטיק. בגישת הלבנת שיניים זו ההלבנה מתרחשת בטווח זמן של בין ארבעה ימים לשבוע, ובידיו של המטופל השליטה על גוון השיניים הרצוי. כלומר, אם צבען של השיניים אינן לבן מספיק בעיניו, הוא יכול להמשיך להניח את הסד והחומר מידי לילה, עד לקבלת הגוון הרצוי.
  • הלבנת שיניים באמצעות לייזר - בשיטה זו, הלבנת השיניים מבוצעת במרפאה, שכן השימוש במכשיר הלייזר מצריך טיפול של איש מקצוע.
  • ציפוי שיניים באמצעות הדבקת לוחיות דקיקות (למינייט, לומינירס, קומפוזיט וכן הלאה) - כאן, לא מדובר ב"הלבנה" פר-אקסלנס של השיניים, אלא בציפוי שלהן. אבל, מאחר ומדובר בגישת טיפול, שבסופו של דבר, משרתת את האסתטיקה הדנטאלית ומעניקה לשיניים צבע לבן, רופאי שיניים רבים נוהגים להתייחס אליה כסוג של הלבנה.
 
חשוב לציין כי, כל טיפול כזה ייעשה אך ורק על ידי איש מקצוע ולאחר אבחון שיקבע את הגורם לכתמים או לשינוי הצבע, כך שלא רצוי להתפתות לטיפולים ביתיים מסוגים שונים (כמו מלח לימון או חומץ), שכן הם עלולים ליצור נזק רב שאותו יקשה עליכם לתקן!